yoga, yogamatten

Top 12 populaire yogamatten

In dit artikel hebben we het over 12 populaire yogamatten, in verschillende soorten en maten zodat jij er ook een vindt die bij je past.

Yoga

Yoga is in de afgelopen jaren gigantisch in populariteit gegroeid.  Veel mensen zijn er inmiddels al achter gekomen dat yoga je helpt om met stress, angst en andere emoties om te gaan. Je behoud je focus, je hebt meer energie gedurende dag en je voelt je simpelweg lekkerder in je vel. Wil je meer weten over yoga ? klik dan Hier!! Het mooie aan yoga is dat je het vrijwel overal kan beoefenen, omdat je weinig spullen nodig hebt om aan de slag te gaan. Het enige wat je nodig hebt zijn een yoga mat en wat comfortabele kleding. Omdat er veel soorten yogamatten zijn, van verschillende materialen, kleuren en afmetingen proberen we het jou zo makkelijk mogelijk te maken.

Waar moet je op letten bij de aankoop van een yoga mat?

Bij het aankopen van een nieuwe yoga mat wil je natuurlijk weten welk type yoga mat bij jou past. Dit hangt allemaal af van een aantal factoren. Waar moet je op letten ?

  • De prijs. Ben je een beginner? Dan wil je misschien wat minder uitgeven, ben je gevorderd en yoga je misschien wel dagelijks? Dan wil je waarschijnlijk een yoga mat van hoogwaardige kwaliteit.
  • Wat voor soort? Dik/dun, flexibel/stug, glad/ribbelig
  • De kleur. Je kan een specifieke kleur, ontwerp of motief erg mooi vinden. Dit kan natuurlijk een positieve werking hebben op je motivatie en doorzettingsvermogen. 
  • Het gewicht. Neem jij je yoga mat mee op reis of op de fiets? Of doe jij je yoga oefeningen altijd op de zelfde plaats=
  • De afmetingen. Heb jij een extra lange of brede mat nodig of is een yoga mat met standaardafmetingen voldoende ? Wil je een extra dikke of juist een wat dunnere yoga mat?
  • Het materiaal. Je kan allergisch of gevoelig zijn voor bepaalde stoffen. Let hier op bij het aankopen van je yoga mat. Je wilt misschien een duurzame yoga mat van materiaal wat natuurlijk afbreekbaar is?

Het gebruikte materiaal is alles bepalend voor het comfort, het gewicht en de duurzaamheid van de yoga mat. Hier zit dan ook het grote verschil tussen alle yogamatten.  Het is daarom van belang dat je goed het verschil tussen de materialen en de eigenschappen hiervan weet.

De beste yogamatten van rubber

Yogamatten van rubber hebben vaak een hele goede grip. Ze zijn er in verschillende diktes, kleuren en ook van verschillende origine. Zo zijn er rubberen yoga matten met een ecologisch kenmerk en matten zonder kenmerk. Ecologische rubberen yogamatten bevatten geen gifstoffen en zijn biologisch afbreekbaar. Het rubber wordt daarnaast op een verantwoordelijke manier verbouwd en geoogst. Met alle aandacht en respect voor de natuur. De gemiddelde levensduur van een rubberen yoga mat ligt rond de 5 jaar.

Een nadeel van deze matten is de sterke rubber geur die er van afkomt. Uiteindelijk zal deze geur minder worden en verdwijnen maar dit duurt wel enige tijd. Daarnaast zijn rubberen matten zwaarder dan die van andere materialen. Als je allergisch bent voor latex, is een rubberen yoga mat niet aan te raden. Kies dan voor een PVC, TPE of katoenen yoga mat.
Hieronder zie je de rubberen yogamatten die wij adviseren.

4.5/5

ZENAGOY MiFlow Yoga Mat. Aanbevolen door yogi´s over de hele wereld, MiFLow eco vriendelijke natuur rubberen yoga matten zijn ontwikkeld om veilig voor mens en natuur te gebruiken tijdens je yoga oefening. De MiFlow yogamatten zijn helemaal geschikt voor intensieve yogastijlen zoals Hot Yoga, Ashtanga, Vinyasa en Bikram.

€39,99
4.5/5

ZENAGOY MiFlow Yoga Mat. Aanbevolen door yogi´s over de hele wereld, MiFLow eco vriendelijke natuur rubberen yoga matten zijn ontwikkeld om veilig voor mens en natuur te gebruiken tijdens je yoga oefening. De MiFlow yogamatten zijn helemaal geschikt voor intensieve yogastijlen zoals Hot Yoga, Ashtanga, Vinyasa en Bikram.

€49,99
JAP sport yoga mat
4.5/5

JAP Sports Antislip Yoga mat. De perfecte combinatie van materialen voortkomt verschuiving of krulling van je yogamat tijdens sportoefeningen en zorgt daarnaast voor extra veel grip en zachtheid.
De JAP Sports yoga mat is gemakkelijk te reinigen, zo heb je elke keer weer een schone mat.

€44,96

Een yoga mat van PVC is de beste keuze voor de beginnende yogi!

Yogamatten van PVC zijn bij uitstek de beste keuze voor beginners. De sticky pvc yogamatten zijn vanwege de prijs/kwaliteitsverhouding zeer aantrekkelijk. Dit maakt het zeer gunstig als je niet te veel wilt uitgeven en toch een goede yoga mat nodig hebt. Daarnaast biedt een yoga mat van PVC heel veel grip, dus je zal ook niet snel uitglijden. De matten zijn vaak tussen de 4 en 6mm dik en bieden voldoende comfort en stabiliteit tijdens je oefeningen.

De PVC yogamatten kun je overal gebruiken, dus ook buiten. Tevens zijn ze makkelijk op te rollen of op te vouwen. Ze passen makkelijk in een koffer of tas en zijn daarom ideaal als yoga mat voor op vakantie of op reis. De gemiddelde levensduur van een PVC yoga mat ligt rond de 9 á 10 jaar.

Bij transpiratie zijn PVC yogamatten minder geschikt.

De PVC matten zijn minder geschikt voor zware oefeningen of intensieve stijlen van yoga waarbij je veel kan zweten. Door de dichte celstructuur van het PVC word het vocht niet opgenomen of afgevoerd. Hierdoor word je matje glad en dit is simpelweg vervelend. Je zou dit eventueel kunnen voorkomen door een yogatowel over je matje heen te leggen. Hierdoor krijg je meer grip en heb je geen last van vocht wat niet word opgenomen.

Voor mensen die snel/veel transpireren is een katoenen yoga mat ook een goede oplossing. Deze matten zijn volledig uit wasbaar, zo blijven ze lekker fris.
Hieronder zie je de PVC yogamatten die wij adviseren.

yoga mat
4/5

De  #doyouryoga Kirana yoga mat is een mat, die ondanks zijn lage prijs overtuigd vanwege de uitstekende kwaliteit. Het instapmodel onder de Yoga matten is duurzaam, antislip en sticky. daarnaast huidvriendelijk, vrij van schadelijke stoffen en onderhoudsvriendelijk.

€23,99
yoga mat
4.5/5

De Manduka PRO Sage yoga mat, is een een yoga mat uit het hoogste segment. Deze yoga mat is uitermate geschikt voor yoga docenten en fanatieke yogi’s en yogini’s. De Manduka Pro is 6mm dik en bied hierdoor extra comfort.

€107,-
yogamatten
4/5

De Lavendelgrijze yoga mat van Love Generation is antislip, slijtvast en isoleert uitstekend. De mat biedt een uitstekend comfort voor alle soorten yogi’s en is geschikt voor alle yogastijlen. Het is een stevige mat en er zit ook een handige draagkoord bij om de mat mee te nemen.

€24,95

De beste TPE yogamatten

TPE staat voor Thermo Plastic Elastomer oftewel Thermo Plastic Rubber. Het materiaal waarvan TPE matten gemaakt worden is in de basis een synthetische rubber. Ondanks TPE in de basis synthetisch is, is het volledig biologisch afbreekbaar. Daarom mogen zij het Eko keurmerk dragen.
TPE yogamatten zijn flexibeler en elastischer dan andere soorten yogamatten. Daarnaast voelt de stof heel zacht aan, heerlijk voor tijdens een sessie Yin Yoga. Het oppervlakte van de TPE matten is zeer stroef en geeft je veel grip. Het materiaal heeft een open celstructuur. Dit zorgt ervoor dat het vocht goed word afgevoerd vanaf het oppervlakte en je ondanks het hevige zweten ongestoord verder kan gaan.

TPE matten zijn in eerste instantie een duurzame keus, helaas ondervinden ze wel sneller afbrokkeling van het materiaal. Dit ontstaat naarmate de mat intensief word gebruikt.
Hieronder zie je TPE yogamatten die wij adviseren.

4/5

De Tunturi TPE Yogamat biedt comfort tijdens al jouw staande, zittende en liggende oefeningen. De antislip laag voorkomt dat jouw handen of voeten wegglijden. Het elastische materiaal voelt zacht aan en zorgt voor ondersteuning. Daarnaast werkt de mat isolerend, waardoor je geen last hebt van optrekkende kou vanaf de vloer.

 €16,99
4.5/5

De Love Generation Eco Yoga mat is gemaakt van TPE, een 100% biologisch afbreekbaar materiaal. Deze yoga mat biedt optimale grip, ook tijdens het zweten, en extra veel comfort door het zachte en flexibele materiaal. De 6mm dikke mat is een perfecte isolatie laat tussen jou en de vloer.

€44,45
5/5

De Manduka Beginners Mat is een comfortabel gedempte, op de beginner gerichte yogamat die het vertrouwen vanaf het begin stimuleert. De mat is aan twee zijden te gebruiken en heeft een streep om je te helpen bij het aannemen van Yogahoudingen. De mat heeft een dikte van 5mm en biedt een uitstekende isolatie.

€62,99

Een traditionele katoenen yoga mat

Traditionele katoenen yoga matten worden al van oudsher gebruikt om yoga oefeningen op uit te voeren. Deze matjes zijn praktisch overal te gebruiken en geschikt voor alle soorten yoga. De katoenen matten nemen vocht heel goed op en biedt daardoor extra grip. Vooraf aan je oefeningen kan je met een plantenspray de onderkant van je matje bevochtigen. Hierdoor krijgt je mat extra grip zodat je niet uitglijd.

De katoenen yogamatten zijn wat minder geschikt als je oefent op een harde, gladde ondergrond. Het oefenen op een katoenenmat is dan een stuk onstabieler dan andere soorten matten. Je zou dan een PVC of TPE matje als ondergrond kunnen gebruiken en daarover heen je katoenen matje leggen.
Hieronder zie je de katoenen yogamatten die wij adviseren.

4/5

Met deze Biologisch Katoenen yoga mat beoefen Yoga in harmonie met de natuur zoals de Yogis in India. 
De Yoga matten van de Premium-series bieden maximaal comfort.
De matten zijn hand geweven op een traditioneel hand-weefgetouw (Hand-loom) van 100% GOTS gecertificeerd Biologisch katoen.

€44,99

4.5/5

Met de Love Generation Traditionele Indiase katoenen yoga mat beoefen je yoga op de traditionele Indiase manier. De yoga mat is geweven van stevig biologisch ongebleekt katoen.
Een katoenen yoga mat wordt speciaal aanbevolen bij Power yoga, Ashtanga, Hot Yoga en andere warme yogavormen omdat de katoenen matten transpiratievocht opnemen en daardoor extra stroef worden.

€37,45
4.5/5

De Gaiam Omkeerbare yoga mat is gemaakt van 100% katoen, helemaal latex en PVC vrij. De 6mm dikke mat biedt veel ondersteuning en comfort en neem goed vocht op. Deze mat bevat  anti-slip aan het oppervlakte.

 

€54,99

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *